29.10.12


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Επιβάλλεται η άμεση λειτουργία του Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα»

25.10.12


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό: Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 

Θέμα: Κατασκευή και επέκταση αιολικού σταθμού σε αναδασωτέα έκταση στο Περδικοβούνι Βοιωτίας.

Στη θέση «Περδικοβούνι», των δήμων Λιβαδειάς και Θήβας, του νομού Βοιωτίας, έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), ισχύος 24 MW, της εταιρείας  «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.». Η κατασκευή του ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2006 και ολοκληρώθηκε το 2007, ενώ στις 12.05.2008 έλαβε άδεια λειτουργίας. Τμήμα της έκτασης στην οποία είναι εγκατεστημένος ο ΑΣΠΗΕ είναι αναδασωτέα περιοχή.

24.10.12

Ερώτηση με θέμα: «Απόπειρα απαξίωσης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου»


 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ.Υπουργό:

Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων

Θέμα: «Απόπειρα απαξίωσης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου»

Τα τελευταία 3 χρόνια παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του προαστιακού σιδηροδρόμου με συνεχείς αλλαγές στα εκτελούμενα δρομολόγια με αποτέλεσμα ο κόσμος που εξυπηρετείται και έχει τις δουλειές του στην Αθήνα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για παραπάνω από ένα χρόνο.

Ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου στην ολομέλεια στις 24/102012 με θέμα συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση της από 6 Σεπτεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου



Παρατίθεται η ομιλία του Θανάση Πετράκου Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην ολομέλεια  στις 24/10/2012 και στην συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση της από 6 Σεπτεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 3986/2011 “Επείγοντα μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015” (Α΄152), όπως ισχύει» (Α΄ 174), της από 7 Σεπτεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α΄6)» (Α΄175) και άλλες διατάξεις»:
Ομιλία στην Βουλή

23.10.12

Ερώτηση με Θέμα: «Αξιοποίηση μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου»


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝIΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤAΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Αξιοποίηση μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου»

Ερώτηση με θέμα : «Υπερβολική αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε απομακρυσμένα και φτωχά χωριά της Μεσσηνίας»


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον  κ. Υπουργό:
Οικονομικών

Θέμα : «Υπερβολική αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε απομακρυσμένα και φτωχά χωριά της Μεσσηνίας»

Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη.


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστα Μουτζούρη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και έθεσε στον κ. Μουτζούρη τα εξής θέματα:

Ερώτηση με θέμα: «Αποψίλωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Μεσσηνίας και μετακίνηση αστυνομικών σε απόσταση διακοσίων (200) χιλιομέτρων στο «Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών» στην Κόρινθο»


Προς τον κ. Υπουργό:
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αποψίλωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Μεσσηνίας και μετακίνηση αστυνομικών σε απόσταση διακοσίων (200) χιλιομέτρων στο «Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών» στην Κόρινθο»

22.10.12

Διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους φορείς για την ΠΝΠ εφαρμογής μεσοπροθέσμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με  τους φορείς τους οποίους απέκλεισε η συγκυβέρνηση για να μην ακουστεί η κατηγορηματική αντίθεση όλων αυτών των κοινωνικών φορέων για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α΄6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.
Στις επείγουσες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται: 
α) Η τροποποίηση των διατάξεων του ν. 3986/2011 για να διευκολυνθεί οι διαδικασίες πώλησης των ακινήτων του Δημοσίου, η ιδιωτική πολεοδόμηση (παραθεριστικά τουριστικά χωριά, ιδιωτικά λιμάνια), η παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, παραλίας κ.λ.π.
β) Η ουσιαστική κατάργηση του επικουρικού κεφαλαίου για τα ανασφάλιστα οχήματα.
γ) Η τρομακτική αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης.

21.10.12

Χαιρετισμός Θ. Πετράκου στο 35ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας χαιρετίζω το 35ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μιας ιστορικής και μαχητικής ομοσπονδίας η οποία έχει αποδείξει με τη διαχρονική της δράση ότι αγωνίζεται όχι μόνο για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και για όλους τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο.  

Συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων των Μηχανικών Ν. Μεσσηνίας και το Δ.Σ. του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μεσσηνίας


Θέμα: «Συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων των Μηχανικών Ν. Μεσσηνίας και το Δ.Σ. του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μεσσηνίας »

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με:
1. Τους πρόεδρους
-Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Μεσσηνίας.
-Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας.
- Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Μεσσηνίας.
- Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Ν. Μεσσηνίας.
-Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Μεσσηνίας.
-ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

19.10.12

Αναφορά για παραμονή ΔΟΥ Μεσσήνης


Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ.  Υπουργούς
Οικονομικών
Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Ο βουλευτής  Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Αθανάσιος Πετράκος κατάθεσε ως αναφορά  προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  τις επιστολές του Δήμου Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας με τις οποίες εναντιώνεται στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Παμίσου και της ΔΥΟ Μεσσήνης και ζητεί:
1. Την παραμονή και λειτουργία της ΔΟΥ στο Δήμο Μεσσήνης.
2. Την παραμονή και λειτουργία του Ειρηνοδικείου Παμίσου στο Δήμο Μεσσήνης.


16.10.12

Θανάση Πετράκου Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών στις 17/10/2012 για την Κύρωση της ΠΝΠ Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου :


Στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών  στις 16/10/2012 και στην συζήτηση για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου

Συναντήσεις του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου με Σωματεία και Αγροτικούς συλλόγους


Θέμα: «Συναντήσεις του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου»

 1. Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το γραμματέα του συλλόγου των εργαζομένων στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Μεσσηνίας. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας αφού ευχαρίστησαν το κ. Θανάση Πετράκο για την παρουσία του και την συμπαράσταση του στην διαμαρτυρία που έκαναν στην Αθήνα, εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο εργασίας τους.

Ερώτηση με θέμα : Δώρο της κυβέρνησης στον Όμιλο Λάτση το Golden Hall


Θέμα : Δώρο της κυβέρνησης στον Όμιλο Λάτση το Golden Hall

Η συγκυβέρνηση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας» σημαίνει το ξεπούλημα προς όφελος των μεγελοεπενδυτών προχώρησε σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα από την εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο» η νέα σύμβαση παραχώρησης του Golden Hall έχει ετήσιο μίσθωμα στο 1/8 του αρχικού.

15.10.12

Ερώτηση με θέμα: Το Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών ( χαράτσι της ΔΕΗ) πληρώνουν μόνο οι φτωχοί κα απαλλάσσονται οι πλούσιοι.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
Οικονομικών
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 

Θέμα : Το Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών ( χαράτσι της ΔΕΗ) πληρώνουν μόνο οι φτωχοί κα απαλλάσσονται οι πλούσιοι.

Συνάντηση Θανάση Πετράκου με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας


Θέμα: «Συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας»

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με το Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας και συζήτησαν τα εξής θάματα:

10.10.12

Τροπολογίες για την ¨ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨ και ¨την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για τον ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ¨.


Θέμα: Τροπολογίες για την ¨ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨ και ¨την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για τον ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ¨.

Ομιλία Θανάση Πετράκου

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής (10/10/2012) για την την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨και τις τροπολογίες του Υπουργού Εργασίας για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για τον ΟΕΚ και ΟΕΕ, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του και για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στους οικισμούς της Εργατικής Κατοικίας στην Καλαμάτα. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του είναι το εξής:

4.10.12

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου

Την Πέμπτη 4/10, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συνάντησε κλιμάκιο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου στη Βουλή. Στη συνάντηση, συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οι βουλευτές: Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) για τον τομέα του Τουρισμού, Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας) και Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας). Τον σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Νικολόπουλος Σπύρος και ο γραμματέας Νταίβις Ηλίας.

Ομιλία στην συζήτηση στην Βουλή της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποχρεωμένα νοικοκυριά


Θέμα: Συζήτηση στην Βουλή της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποχρεωμένα νοικοκυριά.

YouTube: http://youtu.be/VBkpqgEJ5CQ

3.10.12

Ερώτηση με θέμα Ασύδοτη Αστυνομική Βία


Ερώτηση 
Προς τον κο Υπουργό:
Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Ασύδοτη Αστυνομική Βία

Σήμερα το μεσημέρι(3/10/2012) σημειώθηκε ένα πρωτοφανές γεγονός έξω από την Βουλή. Ο Διοικητής των ΥΜΕΤ και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων κος Χριστόπουλος επιχείρησαν να εμποδίσουν τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κκ Γελαλή Δημήτριο, Πετράκο Αθανάσιο και Αποστόλου Ευάγγελο να εισέλθουν στην Βουλή συνοδεύοντας το ΔΣ την Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Για την πρωτοφανή αυτή κατάχρηση εξουσίας ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής.

2.10.12

Ερώτηση με θέμα "Αποψίλωση βυθού της Νήσου Βενέτικο και ακρωτηρίου Ακρίτα"


Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς 

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Εσωτερικών

Θέμα: Αποψίλωση βυθού της Νήσου Βενέτικο και ακρωτηρίου Ακρίτα

Στην περιοχή του Ακρογιαλίου του Δήμου Καλαμάτας εκτελείται ένα σοβαρό, χρήσιμο και απαραίτητο έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών και την προστασία των κατοικιών των πολιτών της περιοχής, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων περίπου ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.
Όμως η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου (Sicap S.A.) παίρνει τα απαραίτητα υλικά από τη θαλάσσια έκταση στη νήσο Βενέτικο.

1.10.12

Ερώτηση με θέμα "Η Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, συνιστά έγκλημα για την οικονομία μας και την κοινωνία και πρέπει να ματαιωθεί"


ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους  κ.κ Υπουργούς:
Οικονομικών
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Η Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, συνιστά έγκλημα για την οικονομία μας και την κοινωνία και πρέπει να ματαιωθεί.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, μετά την μεταβίβαση τους στο θεσμοθετημένο  για υλοποίηση του στόχου   αυτού, ταμείο  ΤΑΙΠΕΔ.  Με βάση πρόσφατα  δημοσιεύματα, οι 14 εταιρείες που έχουν επιλεγεί τελικά – από σύνολο 17 που είχαν δείξει αρχικά  ενδιαφέρον-, στο  τέλος Σεπτεμβρίου θα λάβουν τον ενημερωτικό φάκελο των δύο εταιρειών και  έως τις 5 Νοεμβρίου, που  είναι και η καταληκτική προθεσμία, θα καταθέσουν τις προσφορές τους.

Μετάφραση