19.11.12

Ερώτηση με Θέμα: Διάλυση του ΙΚΑ από την απόλυση 500 υπαλλήλων και τη μη πρόσληψη των επιτυχόντων ΑΣΕΠ της προκήρυξης 8Κ/2008.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Εσωτερικών
  • Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Διάλυση του ΙΚΑ από την απόλυση 500 υπαλλήλων και τη μη πρόσληψη των επιτυχόντων  ΑΣΕΠ της προκήρυξης 8Κ/2008.

17.11.12

Συνάντηση για να προσδιοριστεί η στρατηγική για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα.


Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, «για να προσδιοριστεί η στρατηγική για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα».

15.11.12

Δήλωση Θανάση Πετράκου "Η ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ"


ΔΗΛΩΣΗ
Η ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η γνωστή ναζιστική και χουντοφασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προκαλεί για μια ακόμη φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του Ελληνικού λαού αμφισβητώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα, την εξέγερση και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και μάλιστα μόλις μια μέρα πριν την 39η επέτειο της έναρξης του αγώνα .

Ερώτηση με Θέμα: Διαθεσιμότητα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας


    Ερώτηση
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Διαθεσιμότητα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Δρομολογήθηκε η εφαρμογή της διάταξης του νέου νόμου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με το οποίο προωθούνται οι διαθεσιμότητες-μετακινήσεις-απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Ερώτηση με Θέμα : Προβλήματα και Διασπάθιση κονδυλίων όσον αφορά στην δρομολογούμενη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Εσωτερικών
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών& Δικτύων
Θέμα : Προβλήματα και Διασπάθιση κονδυλίων όσον αφορά στην δρομολογούμενη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δήλωση "ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η σημερινή συνέντευξη του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Καλογιάννη πρέπει να ενεργοποιήσει πολιτικούς παράγοντες, Αυτοδιοίκηση και φορείς της Μεσσηνίας για να απαιτήσουμε «ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ».  

14.11.12

Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με τους διοικητικούς υπαλλήλους και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Θέμα: «Συνάντηση του Θανάση Πετράκου με τους διοικητικούς υπαλλήλους και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας»

Δήλωση για την ανακοίνωση-αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ για την πρώην υφυπουργό Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου


ΔΗΛΩΣΗ
Η σημερινή ανακοίνωση-αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ με την οποία καταγγέλλεται η πρώην υφυπουργό Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου δημιουργεί μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης  για την πρώην υφυπουργό. Με την ανακοίνωση-αποκάλυψη αυτή καταγγέλλεται ότι ο βασικός λόγος που δεν επεβλήθη ποινή άρσης της λειτουργίας του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου του κου Φώτη Μπουγά όπως προβλέπει ο νόμος για την απόπειρα υποκλοπής και διαρροής των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2009 είναι η σχέση συνεργασίας της κόρης της κας Χριστοφιλοπούλου με το ιδιωτικό σχολείο. 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τα Υπουργεία :
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας Και Κλιματική Αλλαγής
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων
ΘΕΜΑ: Χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ του ομίλου Μυτιληναίου εις βάρος καταναλωτών και ΔΕΗ

13.11.12

Ερώτηση με Θέμα: «Περικοπή των πιστώσεων για τα τμήματα ένταξης για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

13/11/2012
   ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θέμα: «Περικοπή των πιστώσεων για τα τμήματα ένταξης για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

11.11.12

Ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου με θέμα τον προϋπολογισμό


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Μπορεί το Mega να επιστράτευσε ακόμη και το Θεό να μας ενημερώνει ότι ο κύριος Πρωθυπουργός μιλώντας με τους στενούς του συνεργάτες τους είπε ότι ακόμη και με το Θεό να μιλήσει, θα του πει να μην αλλάξει πολιτική. 

9.11.12

Συνάντηση Θ. Πετράκου και Ε. Ουζουνίδου με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ για τις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας



Συνάντηση με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Πατσούρη είχαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, θέτοντάς του το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει στην εξέταση από τα ΚΕΠΑ των αιτήσεων των αναπήρων, είτε για χορήγηση αναπηρικών συντάξεων ή επιδομάτων, είτε για την επανεξέτασή τους.

8.11.12

Συνάντηση Θ. Πετράκου και Ε. Ουζουνίδου με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη για την χρηματοδότηση των σχολείων για την θέρμανσή τους


Θέμα: «Άμεση ανάγκη να μπορούν οι σχολικές επιτροπές να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης»

Ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών με θέμα τον προϋπολογισμό.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Λοιπόν, θέλω να πω καταρχάς στον κ. Τζαμτζή ότι δεν είναι καλή μέθοδος να συνεχίζεται από την πλευρά της Ν.Δ. αυτή η προσβλητική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφορά, προσπαθώντας να εξισώσει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που λέει η Χρυσή Αυγή. Κύριε Τζαμτζή, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή απέχει πάρα πολύ. Άρα λοιπόν δεν οδηγείται πουθενά, προσφέρετε κακή υπηρεσία στον τόπο. Με τον όποιο ήρεμο τρόπο και τον πιο ευγενικό τρόπο σας το λέω σταματήστε αυτήν την υβριστική συμπεριφορά.

Ερώτηση με Θέμα: «Προσλήψεις αναπληρωτών οικονομολόγων εκπαιδευτικών»


EΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ. κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θέμα: «Προσλήψεις αναπληρωτών οικονομολόγων εκπαιδευτικών»

5.11.12


Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ.  Υπουργούς
Οικονομικών
Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ο βουλευτής  Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Αθανάσιος Πετράκος κατάθεσε ως αναφορά  προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  την

4.11.12


ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος παρευρέθηκαν σήμερα Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012 στην πανελλαδική συνδιάσκεψη συλλόγων και οικισμών των δικαιούχων του ΟΕΚ που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού στην Αθήνα για να εκφράσουν την συμπαράσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στους δικαιούχους του ΟΕΚ.

2.11.12

Η δευτερολογία του Θανάση Πετράκου Βουλευτή στην ολομέλεια στις 02/11/2012 και στην συζήτηση με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα αγροτικά θέματα


Αθανάσιος Πετράκος: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, παρά τη μεγάλη εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι δεν είναι αληθές αυτό που είπατε. Δεν λειτουργεί το Εργαστήριο Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα. Αν σκοπεύετε να το λειτουργήσετε -μια και έχω καταθέσει ερώτηση- σε σύντομο χρόνο, εάν το εκλάβουμε έτσι, είναι και αυτό κάτι, μετά από έξι χρόνια εξαγγελιών ότι θα λειτουργήσει το εργαστήριο. Ελπίζω να γίνει αυτό. 

Πρωτολογια και την δευτερολογια του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου στην ολομέλεια στις 02/11/2012 με την επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα αγροτικά θέματα



Παρατίθενται η πρωτολογία και η δευτερολογιά του Θανάση Πετράκου Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην ολομέλεια  στις 02/11/2012 και στην συζήτηση με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα αγροτικά θέματα

Πρωτολογία του Θανάση Πετράκου  
Αθανάσιος Πετράκος: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε 
Ο τομέας της αγροτικής παραγωγής έχει εγκαταλεφθεί εδώ και δεκαετίες από εκείνους που κυβέρνησαν τον τόπο και συγκυβερνούν τώρα. Εδώ και 31 χρόνια άφησαν τον "κορμό" της παραγωγής στον αυτόματο πιλότο της Κοινοτικής πολιτικής, έκθετο στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει κάθε ίχνος προστασίας, χωρίς πολιτική ανασυγκρότησης. Τα αλλεπάλληλα μνημόνια και η παράδοση της χώρας στους ληστές των αγορών απειλεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγροτική παραγωγή.

Μετάφραση