15.7.14

Δελτίο τύπου για επιθέσεις στη Γάζα


15/07/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ συνεχίζει τις ανελέητες δολοφονικές  επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Σκοτώνει Παλαιστινίους κάθε ηλικίας ακόμη  και  μικρά  παιδιά και παράλληλα προχωρά σε πράξεις συλλογικής τιμωρίας γκρεμίζοντας σπίτια «ύποπτων» οικογενειών. Με αφορμή τη δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών υλοποιεί, την απαγορευμένη κατά το διεθνές δίκαιο, πρακτική των αντιποίνων αφού ανάγει, επίσης παρανόμως, τη δολοφονία σε επίθεση κατά της ασφάλειάς του.
Τα τελευταία 24ωρα οι ισραηλινές αρχές κλιμακώνουν με κάθε αφορμή την τρομοκρατία ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, που συνεχίζονται εγκληματικά και απροκάλυπτα με την ανοχή και κάλυψη ουσιαστικά της ΕΕ και των ΗΠΑ. Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η διεθνής κοινότητα σιωπά μπροστά στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι πολίτες  της  Μεσσηνίας και  όλος  ο Ελληνικός λαός πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Είναι αναγκαίο να ασκηθεί πίεση με κάθε τρόπο ώστε να σταματήσουν αμέσως οι αεροπορικές επιδρομές και οι εγκληματικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους ενάντια στους Παλαιστινίους.


Το Γραφείο Τύπου

Μετάφραση