29.4.16

«Μέγα πλήγμα για τους μικρομεσαίους αγρότες της Σάμου και την οικονομία του νησιού η διάλυση της Ε.Ο.Σ.Σ.».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.
«Μέγα πλήγμα για τους μικρομεσαίους αγρότες της Σάμου και την οικονομία του νησιού η διάλυση της Ε.Ο.Σ.Σ.».
Η απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής ανάπτυξης να καταργήσουν την αναγκαστικότητα της  Ένωσης Οινοπαραγωγών Σάμου αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την οικονομική συνοχή του νησιού και οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες-οινοπαραγωγούς του νησιού στην οικονομική καταστροφή. Η κατάργηση της Ε.Ο.Σ.Σ. οδηγεί ουσιαστικά στη διάλυση του ιστορικού αναγκαστικού οινοποιητικού συνεταιρισμού Σάμου, ο οποίος λειτουργεί επί 82 χρόνια προστατεύοντας τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών της Σάμου και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το ονομαστό Σαμιώτικο κρασί να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού.
Η κυβέρνηση μετά την κατάργηση της Ε.Ο.Σ.Σ. ετοιμάζεται να καταργήσει και άλλους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς (μαστιχοπαραγωγούς Χίου, παραγωγών κρόκου Κοζάνης κ.τ.λ.) αν δεν αντιδράσουν δυναμικά όλοι οι αγρότες. Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση επιβεβαιώνει:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ  ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΜΕΛΟΥΣ  ΤΟΥ  Π.Σ. ΤΗΣ  ΛΑΕ  και π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η  σημερινή ανακοίνωση και  των  τεσσάρων  «θεσμών» επιβεβαιώνει  περίτρανα ότι   δεν συζητούν  καθόλου  για απομείωση  του χρέους   αλλά δέχονται  μόνο  «…  συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους…»   Και   είναι  σίγουρο  ότι  η  κυβέρνηση  αυτό  το  έχει  αποδεχτεί. Τι  λένε  τώρα  μετά από αυτή την αποκαλυπτική  επίσημη ανακοίνωση  οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ?

28.4.16

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   ΔΕΝ ΛΕΕΙ  ΤΗΝ  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Παρά  την σαφή γνωμοδότηση  του  Ελεγκτικού Συνεδρίου  ότι  το   νομοσχέδιο  είναι αντισυνταγματικό , με την ψήφο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και με την υποκριτική, γιατί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, διαφωνία των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το κυβερνητικό αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο  .
Το non paper του Μαξίμου  και  όλη  η κυβερνητική προπαγάνδα  προσπαθεί  να παρουσιάσει  το νομοσχέδιο ως  νομοσχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης για το  οποίο πρέπει να είμαστε  όλοι ευχαριστημένοι.
 Όλα όμως αυτά που λέει  η κυβερνητική προπαγάνδα  είναι ψεύδη για 20 λόγους διότι.
1.       Γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων της  τις αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις των συντάξεων μετά την 1η Αυγούστου 2012. Για να μπορέσει να δικαιολογήσει τις μειώσεις των συντάξεων (ακόμα και των παλιών μέσω του επανυπολογισμού τους), αναφέρει στο εισηγητικό σημείωμα ότι «το Σύνταγμα δεν εμποδίζει την μείωση των συντάξεων».. Άρα η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται να προασπίσει τις συντάξεις που υπάρχουν μέχρι τώρα. Λέει καθαρά ότι επί των αναδιανεμηθεισών συντάξεων δεν υπάρχει δικαστικό ή συνταγματικό κώλυμα ως προς τη μείωσή τους.

14.4.16

Ο εμπαιγμός των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας συνεχίζεται

ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ
μέλους Π.Σ. ΛΑΕ, πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας

Ο εμπαιγμός των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας συνεχίζεται

Οι Υπουργοί αλλάζουν αλλά ο εμπαιγμός των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας και όχι  μόνο συνεχίζεται. Παρότι οι πολίτες χρόνια  τώρα βιώνουν καθημερινά αποπνικτική ατμόσφαιρα από την μη σωστή λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της περιοχής. Οι δηλώσεις και του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και οικολόγου κ. Γ. Τσιρώνη στο Δήμο Οιχαλίας, ότι «θα περιμένει τα αποτελέσματα των ελέγχων των επιθεωρητών περιβάλλοντος» για να λάβει τις αποφάσεις του, μόνο ως εμπαιγμό των πολιτών μπορούν να ερμηνευτούν.

13.4.16

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με το σχέδιο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με το σχέδιο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που είχαμε εκφράσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ότι η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. Ο αναπληρωτής Υπουργός μεταθέτοντας τις ευθύνες στους Δήμους και «αγιοποιώντας» την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης , ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος για να εμφανιστεί τις επόμενες μέρες ως αναγκαστικός μονόδρομος   η υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ μεταξύ  Κυβέρνησης και  Περιφέρειας  με την ΤΕΡΝΑ.

7.4.16

Όλα τα ιδιωτικοποιεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αφού η κυβέρνηση «πέρασε» με περισσή ευκολία από τη θέση που έλεγε συνήθως ο αντιπρόεδρός της κ. Γιάννης Δραγασάκης «καμία ιδιωτικοποίηση των στρατηγικών τομέων και των υποδομών της χώρας» στη νέα θέση «όλα θα ιδιωτικοποιηθούν, όλα θα πωληθούν» είναι φυσικό ότι δεν μπορούσε να απουσιάζουν και οι υποδομές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου από τις ιδιωτικοποιήσεις. Μετά την ανακοίνωση ότι στη δεύτερη λίστα των προς ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων θα είναι και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είδαμε με χαρά να ανακοινώνουν η κυβέρνηση και οι βουλευτές ότι έχει ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ και θα δοθεί σε ιδιώτες η νέα κανονικού εύρους σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα.
Μετά απ’ όλα αυτά, θέλουμε να αφιερώσουμε στην κυβέρνηση το γνωστό ποίημα του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα»:

6.4.16

Η μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει την κτηνοτροφία

Η μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει την κτηνοτροφία


Η κραυγή αγωνίας που εξέπεμψαν χθες οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων επιβεβαιώνει ότι το τρίτο μνημόνιο οδηγεί στην πλήρη κατάρρευση την ελληνική κτηνοτροφία και ιδιαίτερα την αγελαδοτροφία.
Η υπερψήφιση, από τους 224 βουλευτές όλων των μνημονιακών κομμάτων τον Ιούλιο του 2015, να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 μέρες και εν συνεχεία η πλήρης απελευθέρωση, σε συνδυασμό με την κατάργηση της αναγραφής της χώρας προέλευσης στη συσκευασία του γάλακτος αύξησε δραματικά τις εισαγωγές γάλακτος και επέφερε ένα μεγάλο πλήγμα στους έλληνες αγελαδοτρόφους, αλλά και στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία τυποποίησης φρέσκου γάλακτος.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ψήφιση και της αύξησης του κόστους παραγωγής (αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στις ζωοτροφές, στα ζώντα ζώα, η αύξηση των τιμών ενέργειας και αύξηση της φορολογίας) έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους έλληνες κτηνοτρόφους.

Μετάφραση