30.9.16

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του ΙΚΑ Κρανιδίου

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του ΙΚΑ Κρανιδίου
Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε Αργολίδας με επικεφαλής το μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας, Θανάση Πετράκο, παραβρέθηκε σήμερα στη μεγάλη συγκέντρωση στο Κρανίδι Ερμιονίδας, ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ.
Ο. Θ. Πετράκος στο  χαιρετισμό  του τόνισε:
«Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση του δήμου και όλων των φορέων της περιοχής και είμαστε στο πλευρό σας.
Δυστυχώς, ο κ. Τσιπρας και στο θέμα αυτό, υλοποιεί την απόφαση Σαμαρά του 2013 και κλείνει το ΙΚΑ Κρανιδίου,

29.9.16

Η κυβέρνηση ξεπούλησε τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για την εκταμίευση 2,8 δις € ενώ έχει χαρίσει στη τρόικα 11 δις € (4 ΕΝΦΙΑ) !!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Της ΝΕ  Μεσσηνίας της ΛΑΕ
Η κυβέρνηση  ξεπούλησε τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για την εκταμίευση 2,8 δις € ενώ  έχει χαρίσει  στη τρόικα    11 δις € (4 ΕΝΦΙΑ)  !!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφισε τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δις €. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταφορά των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας στο νέο Υπερταμείο που μοναδικό σκοπό έχει την υποθήκευση και ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας .
Τα επιχειρήματα δε που συνόδεψαν και αυτό το πολιτικό έγκλημα, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ψέμα και την υποκρισία των κομμάτων του προηγούμενου δικομματισμού.
Είναι τραγικό για 2.8 δις να ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ενώ έχουν χαριστεί  11 δις!!!

27.9.16

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΡΥΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

---000_Petrakos02
ΤΑ ΤΡΥΚΑΚΙΑ ΑΝΕΓΡΑΦΑΝ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Ένταση και αναστάτωση επικράτησε στην Βουλή πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που μεταφέρει τις 6 στρατηγικές ΔΕΚΟ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, όταν πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν από τα θεωρεία φυλλάδια κατά των ιδιωτικοποιήσεων στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

26.9.16

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

                                                  ΠΩΛΕΙΤΑΙ  Η  ΕΛΛΑΔΑ   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
Του  Θανάση  Πετράκου  μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην Βουλευτής  Μεσσηνίας 
Το πολυνομοσχέδιο που  ψηφίζεται σήμερα     Τρίτη 28/9/ με    διαδικασίες εξπρές,  είναι  ένα αντιδραστικό έκτρωμα, το οποίο πλήττει βαρύτατα, την οικονομία και τον λαό.
Το πολυνομοσχέδιο αυτό επιβάλλει μια νέα μνημονιακή ασφαλιστική επιδρομή σε βάρος μικρών και πολύ μικρών επαγγελματικών στρωμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία θα οδηγήσει σε νέα εξουθένωση και εξόντωση χιλιάδες, ιδιαίτερα νέους και φτωχούς, επιστήμονες και επαγγελματίες ,τους αγρότες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, με συνέπεια την περαιτέρω κλιμάκωση της ανεργίας και της απελπισίας στην κοινωνία μας. . Οι νέοι επιστήμονες (με δραστηριότητα 0-5 ετών) και οι αγρότες δεν θα προλάβουν να κάνουν χρήση των «εκπτώσεων» και της μεταβατικής περιόδου που προβλέπει ο νόμος για τις εισφορές υγείας από 1/1/2017 που τόσο πολύ διαφήμιζαν ο κ.Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας , καθώς αυτές καταργούνται. Όλοι θα πληρώνουν από το 2017 το 6,95% του εισοδήματός τους για υγεία. Καταργείται επίσης για τους νέους επιστήμονες η ειδική κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία για τις εισφορές υγείας που είχε οριστεί στο 70% του κατώτατου μισθού (410 ευρώ)
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με το πολυνομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου   παραδίδει και  το τελευταίο κλειδί της πολιτικής εξουσίας στους δανειστές.

21.9.16

Οι θέσεις και οι προτάσεις της Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε. για τις ζημιές από τις πλημμύρες και την αποζημίωση των πληγέντων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

Εν όψει της ειδικής συνεδρίασης την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τις ζημιές από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες η Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε. καταθέτει τις θέσεις της και τις προτάσεις της.

Οι θέσεις και οι προτάσεις της Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε. για τις ζημιές από τις πλημμύρες και την αποζημίωση των πληγέντων

Η καταστροφή ανέδειξε και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των αρμόδιων για τραγικά λάθη και παραλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία (καθαρισμοί, οριοθέτηση ρεμάτων, μπαζώματα κλπ) αλλά και τις σημερινές ευθύνες για ελλιπή προετοιμασία παρότι η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Nikolaos Chountis (GUE/NGL)
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Δυνατότητες αποζημίωσης αγροτών

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εντονότατα καιρικά φαινόμενα (πρωτοφανείς πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, ανεμοστρόβιλοι, τυφώνες) έχουν πλήξει εκτεταμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, προξενώντας πολύ μεγάλες καταστροφές, σε υποδομές, κατοικίες, καλλιέργειες, θερμοκήπια, κτηνοτροφικές μονάδες, κλπ.
Δεδομένου ότι,
-                   χιλιάδες παραγωγοί έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά και η εθνική στήριξη, από τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, εφόσον υπάρξει, πιθανότατα δεν θα επαρκέσει για την πλήρη κάλυψη της ζημιάς που υπέστησαν, ενώ θα είναι και εξαιρετικά χρονοβόρα
-                   υπάρχει ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης των πληγέντων παραγωγών καθώς έχουν ήδη προβεί σε τεράστια έξοδα για εργατικά και γεωργικά εφόδια, ενώ οι οφειλές τους προς εφορία και ασφαλιστικούς φορείς είναι μεγαλύτερες από ποτέ,

20.9.16

Οι θέσεις της ΛΑΕ για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών της Ηλείας

Οι θέσεις της  ΛΑΕ για την αποζημίωση των πληγέντων  παραγωγών της Ηλείας  
Μετά την ενημέρωση του κλιμάκιου της   ΛΑΕ Ηλείας με επικεφαλής το  Θανάση Πετράκο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και υπεύθυνο Αγροτικής   Πολιτικής
από την Δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης στο Δημαρχείο Λεχαινών και
το Δήμαρχο Πηνειού , κ. Αλέξη Καστρινό στο Δημαρχείο  Βαρθολομιού αλλά και τους πληγέντες παραγωγούς οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο  Βαρθολομιού,
 ο   Θανάσης  Πετράκος ,ανέπτυξε τις θέσεις και προτάσεις της ΛΑΕ για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από την θεομηνία της 6ης Σεπτεμβρίου  (τυφώνα, πλημμύρα και ισχυρή χαλαζόπτωση).
Ο  Θανάσης Πετράκος μεταξύ των άλλων τόνισε
«Η διάλυση  και καταστροφή των 2000 στρεμμάτων   θερμοκηπίων , η ολική  καταστροφή της παραγωγής καλαμποκιού ,οι μεγάλες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή αλλά και οι ζημιές σε κατοικίες και αγροτικές αποθήκες επιβάλλουν την άμεση οικονομική ενίσχυση και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν  .
Η κυβέρνηση οφείλει .

13.9.16

Συναντήσεις με τους δημάρχους Μεσσήνης και Καλαμάτας για τις καταστροφές

Συναντήσεις με τους δημάρχους Μεσσήνης και Καλαμάτας για τις καταστροφές 
Αντιπροσωπεία της  ΛΑΕ αποτελούμενη  από  το  Θανάση  Πετράκο μέλος της Π.Γ. και  πρώην βουλευτή Μεσσηνίας   και το Βασίλη Τσουλάκο  συντονιστή της Ν.Ε. Μεσσηνίας  του κόμματος  επισκέφτηκε τα Δημαρχεία Μεσσήνης και Καλαμάτας και συναντήθηκε με τους Δημάρχους   κ.  Γ . Τσώνη και Π. Νίκα. Τα στελέχη της ΛΑΕ  ζήτησαν αναλυτική ενημέρωση για τις αιτίες, την καταγραφή και αποτίμηση των καταστροφών από τη φονική πλημμύρα   .Οι κ. Δήμαρχοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ  αναλυτικά  για τις αιτίες ,την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών καθώς  και τις προτάσεις για έργα και χρηματοδοτήσεις  που θα καταθέσουν στην κυβέρνηση. 
 Τα στελέχη της ΛΑΕ τόνισαν ότι.
1. Θα πιέσουν  με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και για το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί οι πληγέντες αλλά και να γίνουν άμεσα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

11.9.16

Με τους παραγωγούς η με το μνημόνιο κ. Κουρεμπέ?

Οφειλόμενη απάντηση του Θανάση Πετράκου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Με τους παραγωγούς η με το μνημόνιο κ. Κουρεμπέ?

Κύριε Κουρεμπέ
Παραβλέπω τις προσβλητικές κατηγορίες περί «λαϊκισμού» και ότι «με τον τρόπο αυτό δεν βοηθώ τους αγρότες» και σας απαντώ επί της ουσίας .

1.Δεν δίνεται καμία απάντηση στα θέματα που είχα θέσει με την πρώτη επιστολή μου. Εκτός αν θεωρείται σοβαρή απάντηση την πρόταση σας να προσφύγουν στα δικαστήρια οι παραγωγοί ,που έπαθαν ζημιές και φυσικά δεν έχουν χρήματα να ζήσουν, και οι οποίοι δεν πήραν αποζημίωση παρότι είναι προφανής η ευθύνη για την μη παρακράτηση των οφειλών τους προς των ΕΛΓΑ είτε των φορέων ενεργοποίησης είτε των Τραπεζών με συνέπεια να πληρώσουν εκπρόθεσμα την οφειλή τους .

9.9.16

Η ΛΑΕ και σήμερα σε πληγείσες περιοχές τωνΔήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας

Η  ΛΑΕ και σήμερα  σε  πληγείσες  περιοχές τωνΔήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας
Αντιπροσωπεία της  ΛΑΕ αποτελούμενη  από  το  Θανάση  Πετράκο μέλος της Π.Γ. και  πρώην βουλευτή Μεσσηνίας   ,την Έλενα Ψαρρέα πρώην βουλευτή Μεσσηνίας   και τη Μαρία  Μήτση μέλος της Ν.Ε. συνέχισε και σήμερα την επίσκεψη  της σε πληγείσες περιοχές    του  νόμου .Αρχικά επισκέφτηκε  τη συνοικία του Αγίου Δημήτρη στη Καλαμάτα και στη συνέχεια  τη Βαλύρα και τη Λάμπαινα. Η κατάσταση  στα χωριά και στις δημόσιες υποδομές  του Δήμου Μεσσήνης είναι τραγική .Ο δρόμος Μεσσήνη –Βαλύρα είναι επικίνδυνος σε τουλάχιστον πέντε σημεία και χρειάζεται άμεση παρέμβαση Οι αγροτικοί δρόμοι δεν υπάρχουν   πια ..Ιδιαίτερα στα κτήματα που είναι κοντά στο Γυφτόρεμα δεν υπάρχει καμία πρόσβαση να πάνε οι άνθρωποι στα κτήματα τους.   
ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ  ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Ο  Θανάσης  Πετράκος μετά την περιοδεία επικοινώνησε με τον Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας  Νίκο Χουντή και του ζήτησε να προχωρήσει στην κατάθεση ερώτησης  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ζητήσει την χρηματοδότηση για την αποζημίωση των πληγέντων και την ένταξη της Περιφέρειας στο Ταμείο   Αλληλεγγύης ώστε να χρηματοδοτηθούν οι δημόσιες υποδομές που έχουν καταστραφεί 

8.9.16

Η ΛΑΕ σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας

Η  ΛΑΕ σε  πληγείσες  περιοχές του Δήμου Καλαμάτας
Αντιπροσωπεία της  ΛΑΕ αποτελούμενη  από  το  Θανάση  Πετράκο μέλος της Π.Γ. και  πρώην βουλευτή Μεσσηνίας   και τοπικά στελέχη του κόμματος ,επισκέφτηκε σήμερα το  πρωί τον Άρι ,τη  Μακρομάνη, επιχειρήσεις στο  Ασπρόχωμα και τη γειτονιά  της Λαγκάδας  στη πόλη της Καλαμάτας Το  απόγευμα θα επισκεφτεί το Πήδημα τον Άγιο  Φλώρο και γειτονιές της πόλης  .Η  αντιπροσωπεία της  ΛΑΕ και είδε από κοντά το  μέγεθος και τις συνέπειες της καταστροφής από την πλημύρα  και εξέφρασε την συμπαράσταση  της   στους πληγέντες πολίτες. Μιλώντας με τους πληγέντες  πολίτες  ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ των άλλων τόνισε. «Η κατάσταση είναι τραγική οι πληγέντες είναι  σε απόγνωση. Κατ’  αρχάς θέλουμε να εκφράσουμε την οδύνη  μας για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας και να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια  μας στους οικείους τους.  
Η καταστροφή ανέδειξε  και  τις διαχρονικές ευθύνες όλων των αρμόδιων για τραγικά λάθη και παραλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία (καθαρισμοί  ,οριοθέτηση ρεμάτων , μπαζώματα  κλπ)    αλλά και τις σημερινές ευθύνες για ελλιπή προετοιμασία  παρότι η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

6.9.16

Made in USA; Το Νομοσχέδιο για το «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις»

Του Θανάση Πετράκου, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ

Made in USA;

Το Νομοσχέδιο για το «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις»

Ο πρωθυπουργός και όλα τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν διαρκώς για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που θα φέρουν, για το σκοπό αυτό  κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας  Ανάπτυξης και Τουρισμού   το «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» .Ο λαός μας λέει όμως « η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Οι προθέσεις της κυβέρνησης φαίνονται όμως όχι από τα λόγια αλλά από το νέο νόμο που προτείνει. Δυστυχώς το προτεινόμενο νομοσχέδιο    καταργεί όλο το νομικό  πολιτισμό που υπάρχει μέχρι σήμερα για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και υιοθετεί τις απαιτήσεις των πολυεθνικών εταιρειών των ΗΠΑ.

1.9.16

Να σταματήσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ενέργειας


ΔΗΛΩΣΗ
του Θανάση Πετράκου, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ και υπεύθυνου του Τομέα Ενέργειας

Να σταματήσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ενέργειας


Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια του 3ου μνημονίου και οι συνολικές μνημονιακές πολιτικές επιταχύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας ,συρρικνώνουν και εκποιούν τη ΔΕΗ και μειώνουν συνεχώς το ρόλο του δημοσίου και της ΔΕΗ στον τομέα της ενέργειας.
Μετά τον πλήρη διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και την αναμενόμενη πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή, καθώς και την εκχώρηση του 50% των πελατών της ΔΕΗ σε ιδιωτικές εταιρείες η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και της παραγωγής ενέργειας.

Να δοθούν σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς οι αποζημιώσεις

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του Θανάση Πετράκου, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ και υπεύθυνου του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής

Προς τους κ.
·         Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
·         Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Αποστόλου
·         Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ


Να δοθούν σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς οι αποζημιώσεις

Είναι κατά τη γνώμη μας αδιανόητο, απαράδεκτο και δείχνει κοινωνική αναλγησία να μην πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί για ζημιές που έχουν υποστεί το 2014 και το 2015 επειδή δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τον ΕΛΓΑ και είναι δυο φορές απαράδεκτο, όταν γνωρίζει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για τη μη πληρωμή του ΕΛΓΑ, αλλά ευθύνονται είτε οι φορείς ενεργοποίησης της ενιαίας ενίσχυσης είτε η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δεν κράτησε τα ποσά από τους παραγωγούς κατά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.
Η ΛΑΕ καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών καθώς και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες και στην έκδοση της αναγκαίας ΚΥΑ, ώστε να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι πλήρωσαν τον ΕΛΓΑ εκπρόθεσμα, για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα έτη 2014 και 2015.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


Μετάφραση