25.3.18

Πολλά Ευχαριστώ Του Θανάση Πετράκου


Πολλά  Ευχαριστώ
Του Θανάση  Πετράκου 
Εβδομήντα  πέντε φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και οκτώ  καθηγητές ήρθαν στη Κορώνη  και αποτύπωσαν παραδοσιακά σπίτια.
     Οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ με την καθοδήγηση των καθηγητών τους έκαναν πολύ σημαντική εργασία αποτυπώνοντας παραδοσιακά σπίτια της Κορώνης.
Προτεραιότητα τους αποτέλεσε με δυο ομάδες εργασίας το αρχοντικό Ταρσούλη-Αξελού.
Η πατρίδα  μας έχει  ανάγκη από τέτοιες δημιουργικές και μάλιστα  εθελοντικές και ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες των Πανεπιστήμιωνκαι για  αυτό  θέλω να ευχαριστήσω θερμά  τους καθηγητές και τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και πρώτα από όλους τη φίλη καθηγήτρια  της Αρχιτεκτονικής Νίκη Μιλτιάδου .
Η Νίκη συνέβαλε τα μέγιστα  να οργανωθεί  η   σημαντική επίσκεψη -εργασία των συναδέλφων  της και των φοιτητών γιατί  έχει μεγάλη της αγάπη για τη Κορώνη έγινε από  επιλογή της  Κορωνέα .
Ελπίζω ότι  η Δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσει την σημαντική  επίσκεψη  και τις εργασίες-μελέτες που θα παραδώσουν οι 75 φοιτητές και οι 8 καθηγητές τους και να προσκαλέσει τους καθηγητές και τους φοιτητές ώστε να παρουσιάσουν τις εργασίες τους το Σεπτέμβρη  στη Κορώνη.  Πρέπει να διεκδικηθούν τα αναγκαία κονδύλια από τη Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού   ώστε να αναπαλαιωθεί άμεσα και σωστά το αρχοντικό  Ταρσούλη -Αξελού , να διατηρηθούν τα παλιά κτίρια της Κορώνης και  να διασωθεί η φυσιογνωμία του τόπου  μας  .

Μετάφραση